Minister Lipšic odovzdal 36 nových policajných vozidiel pre tri kraje

11.03.2011 Prešov

Krompachy 11. marca (TASR) – Minister vnútra SR Daniel Lipšic dnes v Krompachoch slávnostne odovzdal do užívania 36 nových služobných policajných vozidiel. Autá podľa jeho slov poputujú do troch krajov, konkrétne Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja.
      „Konkrétne ide pre Krajské riaditeľstvo Pohotovostnú motorizovanú jednotku (PMJ) desať áut, pre Krajské riaditeľstvo Banská Bystrica 11 áut a pre Krajské riaditeľstvo Košice 12 áut,“ konkretizoval Lipšic. Jedno vozidlo stálo 22.700 eur, pričom ministerstvo získalo 35-percentnú zľavu na cenu auta a ďalšiu zľavu na vybavenie.
      „Rovno odtiaľto poputujú Pohotovostným motorizovaným jednotkám do jednotlivých krajských miest,“ dodal šéf rezortu vnútra. Ministerstvo od 1. januára posilnilo v dvoch fázach PMJ najmä na východnom Slovensku o viac ako 100 policajtov. Minister zdôvodnil, že sa tak udialo práve preto, aby v regiónoch, kde je zvýšená kriminalita, najmä v blízkosti rómskych osád, bola policajná sila, ktorá bude môcť razantnejšie zasiahnuť.
      „Budú v regiónoch, kde sú aj mnohé segregované osady, konkrétne PMJ v Prešove bude mať dislokované miesto ešte aj v Poprade a pri Vranove nad Topľou a košické PMJ v Michalovciach a práve tu v Krompachoch,“ doplnil Lipšic. Podľa neho zvýšené množstvo policajtov a PMJ bude mať vplyv na pokles trestnej činnosti. 
      Lipšic ďalej uviedol, že je dôležité riešiť drobnú kriminalitu, z ktorej následne môže vzniknúť oveľa závažnejšia drogová alebo násilná kriminalita. „Prídem po nejakom čase naspäť do týchto regiónov a budem sa chcieť od ľudí dozvedieť, či sa znížila kriminalita. Chceme docieliť, aby polícia bola dôveryhodnejšia, dôležitá je spätná väzba od ľudí,“ konštatoval. 
 

Vyberte región